сряда, 24 септември 2014 г.

Добре дошли

Тези страници представят резултатите от нашите прогнози за изборните резултати в България и политическите нагласи на българското население. Ние агрегираме електорални проучвания с помощта на статистически модели, за да преставим по-точна прогноза и картина на политическите настроения и намерения в страната.

Всяко индивидуално изследване страда от случайни и систематични грешки. Комбинирайки по подходящ начин информацията от всички изследвания, можем да се приближим до истината.

На базата на последните публикувани проучвания на електоралните нагласи, нашата актуална прогноза е следната:Използвайки тази електорална прогноза, следната графика представя предвижданията ни за мандатите, които всяка партия е вероятно да спечели:


Според тези прогнози, вероятността ГЕРБ и Реформаторският блок заедно да съберат мнозинство (поне 121 мандата) е  малко над 4%. Ако добавим и Патриотичния фронт, вероятността потенциалната три-партийна коалиция да събере мнозинство достига 86%. Алтернативна три-партийна коалиция - ГЕРБ, Патриотичния фронт и АБВ - има 36% шанс да събере повече от половината мандати.

В хода на предизборната кампания може, разбира се, да настъпят промени в подкрепата за различните партии, затова ние ще обновяваме информацията своевременно.

Повече за нас и методите, които използваме може да намерите в другите рубрики на тази страница.

Коментари и предложения може да оставите тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар